Vantaan perusterveydenhuollon haasteet

24.02.2017 20:44

Vantaan perusterveydenhuollossa on ollut paljon ruuhkia ja haasteita antaa aikoja asiakkailleen. Vantaa on koettanut ratkaista haasteit kokeilemalla lastenlääkärin aikoja netin kautta varaamalla. Alku oli erittäin lupaava ja akuutissa tilanteessa pääsimmekin nopeasti lääkärille. Poika sai hurjan ihoreaktion joka osoittautui lääkeaine-allergiaksi. Myöhemmin palvelu ruuhkautui eikä aikoja enää voinut varata. Palvelu katosi. Harmitti. Siirryttiin aluejakoon. Siitä huolimatta perussairauden vuoksi emme ole saaneet sovittua aikaa, palvelu on järjestynyt mutta ollut pois  joltakin toiselta. 

Hammashoidon ruuhkat ovat olleet jo vuosia. Suun terveydenhoidossa asetettiin kriteereitä päivystysaikojen saamiseksi. Sen itse kokeneena on joutunut toteamaan että tuttu ja turvallinen  hammaslääkäri lapselle olisi kaikista parasta. Pelottava käynti akuutissa kivussa ei ole kiva kokemus. Saati se oma hammaspaikan irtoaminen joka ei ole syy saada akuuttiaikaa. Kuka haluaa olla viikko tai jopa kk tolkulla rikkinäisen hampaan kanssa. Infektioriski kasvaa, reikiintyminen pahenee ja voi seurata pitkälinjan kierre. Hampaiden kunto on erittäin tärkeää koska se voi olla este monelle muulle leikkaukselle. Palvelu sinänsä on ollut erittäin loistavaa ja haluan itse jatkaa kunnan palvelua tässä suhteessa.

Palveluita supistetaan koko ajan.Myös vammautuneiden osalta palvelut ovat kutistuneet ~ apuvälineiden saaminen on hankaloitunut paljon. On tiettujä ajankohtia milloin voit asioida apuväline yksikössä. Vammautuneena joudut olemaan ilman apuvälinettä sen rikkouduttua ja odottomaan kunnes taas yksikkö on auki, eikä se ole auki joka päivä.Mielestäni se on täysin kohtuutonta vammautunutta kohtaan.Se on ihmisen perusoikeuden eli vapaan liikkumisen rajoittamista ja siinä on lainsäädännöllisesti erittäin vakavasta ihmisoikeudesta kysymys. Kuten myös sairaudenhoidosta joka saattaa estää ihmisen toimintakykyä. Olitko koskaan ajatellut asiaa niin pitkälle? Meillä on kuntalaisina oikeus vaatia näiden asioiden korjaamista ja sitä varten valitsemme ehdokkaamme niin kuntavaaleissa kuin eduskuntavaaleissa.

Yhteystiedot

Taru J Puurtinen Vantaa +358 0000 505360564 (poista 4 x 0 pois) taru.puurtinen [ at ]vantaa.fi