Sisäilmaongemat kouluissa meilläkin

11.03.2017 19:36

Ikävä että joudun ihan konkreettisesti huolestumaan oman lapsen kautta lähikoulumme sisäilmaongelmista, viikko sitten maanantaina viereinen luokka tyhjennettiin ja siirettiin toiseen osaan taloa. Kukaan ei ole raportoinut asiasta koulun puolelta. Olen todella hämmentynyt ja aionkin ottaa asian nyt selvitykseen, sen tiedän että lapseni opettaja myönsi aiemmin että epäilystä on koska oireilijoita paljon. Mitä tapahtui joulukuussa astmakontrollissa, poika todella väsynyt ja lääkehoitoa tehostettiin. Huoli on todella suuri. Asumme itse vasta valmistuneessa talossa, en uskalla edes hankkia vanhaa taloa kun lähipiirissä on tullut yllätys hometaloja vastaan. Itse olen työskennellyt homesairaalassa ja meinasin tulla vuoden päästä hulluksi kun olimme tähän rakennukseen työpaikkana muuttaneet, lihas ja nivelsäryt, jatkuva tukkoinen olotila oli aivan kamalaa.Päänsärkyjä, ei kiitos, en halua lapseni tai kenenkään lapsen tai aikuisen elämää pilata yhdelläkään homekoululla ja sen tiedän että valtuustossa aion tehdä kaiken että jokainen koulu tarkastetaan ja tilanteita seurataan säännöllisesti.

Kuntalaisaloitteena onkin kiertämässäpitkin suomen maata aloite jossa vaaditaan poliittista päätöstäja toimeenpanoa asian hyväksi,osallistuthan sinäkin näihin talkoisiin kanssamme!

Taru

Linkki: Sisäilma talkoot

Aloitteen sisältö:

Me allekirjoittaneet vaadimme, että lasten oikeus terveelliseen sisäilmaan turvataan Vantaan päiväkodeissa ja kouluissa. Kosteusvaurioituneet ja sisäilmaongelmaiset koulu- ja päiväkotirakennukset on viipymättä korjattava perusteellisesti tai korvattava uusilla. Sisäilmaongelmien syntymistä on pyrittävä ennaltaehkäisemään säännöllisin huolto- ja kunnossapitotoimin sekä kuntoselvityksin ja tilojen käyttäjille osoitetuin oirekyselyin. Niiden tulokset tulee julkaista Vantaan tilakeskuksen internetsivuilla. 

Lisäksi vaadimme, että lapsille järjestetään välittömästi puhtaat väistötilat silloin, kun rakennus on todettu sisäilmaongelmaiseksi. Oireileville lapsille on kehitettävä uusia toimintamalleja oireettoman koulunkäynnin ja päivähoidon varmistamiseksi. Vakavimmin sairastuneille on järjestettävä opetus tai hoito myös kotiin, jos muut vaihtoehdot eivät lapsen terveydelle sovi. Jokaisella lapsella Vantaalla on oltava mahdollisuus osallistua varhaiskasvatukseen ja suorittaa oppivelvollisuus sairaudesta tai muusta rajoitteesta huolimatta. 

Vaadimme, että Vantaan kaupunginvaltuusto ottaa ehdotuksemme sisäilma-asioiden ratkaisemiseksi ja kehittämiseksi käsittelyyn ja toimittaa eteenpäin niille virastoille ja lautakunnille, joiden toimivallan alle tässä aloitteessa mainitut asiat kuuluvat. 

 

Yhteystiedot

Taru J Puurtinen Vantaa +358 0000 505360564 (poista 4 x 0 pois) taru.puurtinen [ at ]vantaa.fi